Buradasınız: Ana Sayfa DGS 2024 DGS Sınavına Nasıl Başvuru Yapılır?

2024 DGS Sınavına Nasıl Başvuru Yapılır?

2024 DGS Sınavına Nasıl Başvuru Yapılır?

23 Nisan 2024 79
Paylaş:

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) sağladığı süreçler aracılığıyla yapılır. Başvuru yapabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Aday İşlemleri Sistemi (AİS) Üyeliği: Eğer daha önce bir ÖSYM sınavına başvurmadıysanız, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne üye olmanız gerekmektedir. Bunun için ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden bir hesap oluşturabilirsiniz.

  2. Bilgilerinizi Güncelleyin: AİS hesabınıza giriş yaptıktan sonra kişisel bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun. Adres, iletişim bilgileri ve eğitim bilgileriniz gibi önemli bilgilerin doğru ve güncel olduğundan emin olun.

  3. Sınav Ücretini Yatırma: DGS başvurusu için gerekli olan sınav ücretini yatırmanız gerekmektedir. Ücretin ne kadar olduğu ve hangi bankalara yatırılacağı ÖSYM'nin ilgili duyurularında belirtilir. Genellikle bu bilgileri ÖSYM'nin resmi sitesinden ve AİS üzerinden takip edebilirsiniz.

  4. Başvuru Formunu Doldurma: Tüm bilgileriniz güncel ve sınav ücreti yatırıldıktan sonra, AİS üzerinden DGS başvuru formunu doldurabilirsiniz. Formda sorulan soruları dikkatlice yanıtlayın ve gerekli belgeleri yükleyin.

  5. Başvuru Onayı: Başvurunuzu tamamladıktan sonra, formu gözden geçirip, doğruluğunu kontrol ettikten sonra başvurunuzu onaylayın.

  6. Başvuru Bilgilerini Kontrol Etme: Başvurunuzun onaylanmasından sonra başvuru bilgilerinizi kontrol edin. Herhangi bir hata veya eksiklik varsa, belirlenen süre içerisinde düzeltmelerinizi yapın.

Daha fazla bilgi için bizi takipte kalın.


SİZE ÖZEL TEKLİFİMİZ?

2024 DGS  Video (Canlı Ders Kaydı) Hazırlık Kursu

2024 DGS Video (Canlı Ders Kaydı) Hazırlık Kursu

  • Video Dersler
  • DGS
  • Hemen başvurunu yap, anında tüm dersleri istediğin zaman, istediğin kadar izlemeye başla!
3000,00 TL 1500,00 TL

DGS İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER

GÜVENLİ ÖDEME

256 Bit SSL ile Güvenli Alışveriş

TAKSİT SEÇENEĞİ

Kredi Kartına 12 Taksit Seçeneği

UZMAN EĞİTMEN KADROSU

Uzman Eğitmenler ile Sınavlara Hazırlık

Canlı UZEM WhatsApp Hattı