Buradasınız: Ana Sayfa DHBT 2024 DHBT Puanı Nasıl Hesaplanır?

2024 DHBT Puanı Nasıl Hesaplanır?

2024 DHBT Puanı Nasıl Hesaplanır?

19 Mart 2024 147
Paylaş:

KPSS ve DHBT sınavlarına katılacak adayların dikkatine! Öğrenim düzeylerine göre hesaplanacak KPSSP122, KPSSP123 ve KPSSP124 puan türleriyle ilgili önemli detaylar burada: Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde sınava giren adaylar için, özel bir hesaplama sistemi bulunmaktadır. Sınav başarısı, belirlenen ağırlıklara göre 100 üzerinden değerlendirilecek.

Öğrenim seviyesine uygun KPSS puanıyla birlikte, DHBT puanının da hesaplanacağı bu süreçte, her detay büyük önem taşıyor. Adaylar, sınava girdikleri öğrenim düzeyine uygun KPSS puan türüyle değerlendirilecek. Bu nedenle, ön lisans düzeyinde bir adayın, KPSS ön lisans sınavında yer alması gerekiyor. Aksi takdirde, DHBT puan hesaplaması yapılmayacak.

2024 DHBT Online (Canlı Ders) Hazırlık Eğitim Paketi - 6. Grup

Puan hesaplamasında, adayların ilgili testten en az "1 ham puan (net)" almış olması şartı aranacak. Sınav sonuçları, öğrenim düzeylerine göre ayrı ayrı ele alınacak. Bu sistemi anlamak ve sınav stratejinizi belirlemek için KPSS Kılavuzlarındaki "Değerlendirme" maddesine göz atmayı unutmayın!


SİZE ÖZEL TEKLİFİMİZ?

DHBT İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER

GÜVENLİ ÖDEME

256 Bit SSL ile Güvenli Alışveriş

TAKSİT SEÇENEĞİ

Kredi Kartına 12 Taksit Seçeneği

UZMAN EĞİTMEN KADROSU

Uzman Eğitmenler ile Sınavlara Hazırlık

Canlı UZEM WhatsApp Hattı